Sundt indeklima - med Genvex ventilation
Genvex-Nyheder
Branche-Nyheder
Messer
Job hos Genvex A/S
Genvex A/S
Sverigesvej 6
6100 Haderslev
Tlf. 73 53 27 00
Fax 73 53 27 07
salg@genvex.dk

Passivhaus logo


Genvex A/S hjemmeside

Genvex A/S facebookside
  |  
Home  |  Nyheder  |  Produkter/Vejledninger  |  Om Genvex  |  WEBSHOP   |  FAQ
Nyheder  Genvex-Nyheder  Drømmehuset i Løjt Kirkeby
Drømmehuset i Løjt Kirkeby
Et ventilationssystem fra Genvex A/S betød bedre indeklima og velbefindende.

Kommer man på besøg ved Torben Reuter Oltmann og Silke Reuter Oltmann, vil man hurtig føle et behageligt indeklima. Der er hverken for koldt eller for varmt og der er en dejlig ren luft inden døre, kort sagt en friskere luft og en mere tør og rar varme. Med et moderne Genvex ventilationsanlæg bliver varmen fra udsugningsluften genanvendt til opvarmning af den friske luft. Det er med til at give familien, der har en CO2 neutral Finsk Masseovn som varmekilde, en langt bedre udnyttelse af varmen, når den genanvendes og udnyttes til opvarmning af indblæsningsluften.

Det er for længst dokumenteret, at helbred og indeklima hænger sammen

Der er de sidste par år blevet fokuseret mere og mere på ventilation og indeklima i danske boliger på grund af en stigende tendens til astma og allergi. Derfor bliver der i nybyggede huse lagt ekstra vægt på ventilation, så boligen bliver "luftet" igennem dagligt. Herved opnås bedre indeklima, og risikoen for skimmelsvamp og lignende begrænses. Det er derfor væsentligt at se på boligens udluftning, og faktisk kan man via varmegenvinding slå to fluer med et smæk - udlufte boligen, og få et billigt alternativ til opvarmningen, da man genbruger den varme udgående luft til at opvarme den rene indgående luft - det kalder vi grøn fornuft. Ethvert hus skal have mulighed for at ånde. Ellers får du et dårligt indeklima, risiko for råd og skimmelsvamp - og deraf følgende sundhedsrisiko for allergi.

”En morgen, hvor jeg dagen for inden havde været henne ved Genvex aggregatet for at skifte filtre, vågnede børnene og var utilpasse. De følte sig ør i hovedet og slap i kroppen samtidig med at de klagede over dårlig luft. Med et kom jeg i tanke om at jeg havde glemt at tænde for anlægget, efter at have haft det slukket under filterskiftet. Jeg skyndte mig hen for at tænde anlægget igen og har ikke glemt det siden”, siger Torben Oltmann.

I december 2007, fik familien deres GE Premium 2 ventilationsanlæg med varmepumpe til deres nye bjælkehus med 245 m² beboelsesareal. Familien har gulvvarme i hele huset og ingen radiatorer. Største delen af året er Genvex- ventilationsanlægget sat til at skulle holde en varme på 20 ºC, det har givet familien et årligt forbrug på 7.128 kW i et energiklasse 2 hus. Huset er et etplans hus, der til dagligt huser to voksne og to teenagere. Huset har i alt 5 værelser, to badeværelser, en sauna, tørrerum, entré, stue, køkken og opholdsrum med finsk masseovn. Med et ventilationsanlæg får man et bedre indeklima og sparer samtidig på energiforbruget. F.eks. vil familiens totale el-forbrug (inkl. lys, it, hårde hvidevarer etc.) ved en kW -pris på 1,70,- være 7.128 x 1,70 = 12.117,60,- om året.

I dag er det også et lovkrav, at når man bygger nyt skal der være en el. anden form for ventilation i huset. Det nye bygningsreglement* der kom den 1. april 2006 var med til at skærpe reglerne for energiforbruget if. m. nybyggeri eller tilbygning.

Farvel til husstøvmider og pollen

Ud over et bedre indeklima får familien mange andre fordele med i købet – deres varmeforbrug er blevet mindre, og den lave fugtighed betyder, at husstøvmider får dårlige levevilkår ligesom pollenfilteret udskiller pollen fra den udeluft, der via ventilationssystemet kommer ind i boligen, tilmed fjernes der dug fra ruder og risikoen for råd o. lign minimerer derved. Kontrolleret luftskifte giver en renere luft, hvor skadelige partikler er reduceret væsentligt.
Kontakt  |  Udskriv  |  Send
 [Søg]

[Log ind] [Glemt adgangskode?]

Genvex nyhedsbrev
E-mail denne sideUdskriv denne sideOp